ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

SUPER LEAGUE

Γ' Εθνικη

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

» »Unlabelled » Στο Καταμεστο VOLOS PALACE η Ημεριδα για '' Αθλητισμο Χωρις Αναβολικα ''


Η βράβευση του κ. Γιώργου Κατσιμπάρδη από τον πρόεδρο της ¨Νίκης Βόλου¨
κ. Στ. Φάτση. 
ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΤΟΠΙΝΓΚ
ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΡΓΑΝΟΥ ΔΙΩΞΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΒΟΛΙΚΩΝ
Με την παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε στο Βόλο (19/1/18) η προγραμματισμένη ¨Ημερίδα¨ που διοργάνωσαν η μη κερδοσκοπική εταιρεία ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨, ο ΣΕΓΑΣ και η ΚΟΕ με θέμα ¨Το μέγιστο κοινωνικό αγαθό της άθλησης στα γρανάζια της εμπορευματοποίησης και των αναβολικών¨. Τους χαιρετισμούς τους  έστειλαν ο μακαριότατος αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κύριος Ιερώνυμος, ο πρόεδρος της Βουλής κύριος Νικόλαος Βούτσης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κυρία Φώφη Γεννηματά, η υπουργός Τουρισμού κυρία Έλενα Κουντουρά και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κύριος Κώστας Παναγόπουλος. Επίσης τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. κύριος Χρήστος Μπουκώρος, ο ταξίαρχος, διοικητής Πυροβολικού 1ης Στρατιάς κύριος Δημήτριος Τρυφωνόπουλος, η καθηγήτρια Μαθηματικών του 1ου Γυμνασίου Βόλου κυρία Ανθούλα Τσιαντάκη, ο προπονητής Άρσης Βαρών κύριος Μπορτσέλης Χαράλαμπος και πολλοί άλλοι.    
Στο χαιρετισμό του ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κύριος Ιγνάτιος εξήρε την πρωτοβουλία των διοργανωτών, και ευχήθηκε με θερμά λόγια να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα από τη σπουδαία αυτή ¨Ημερίδα¨.
Η βουλευτής Β΄ Αθηνών της Ν.Δ. και τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Άννα Καραμανλή αναφερόμενη στο ντόπινγκ επισήμανε ότι ανήκει στην τρίτη επικερδέστερη και ταυτόχρονα παράνομη δραστηριότητα, τόνισε δε ότι ¨Ημερίδες¨ όπως αυτή συντελούν στην ευόδωση της προσπάθειας να επιστρέψει ο αθλητισμός στις βασικές ιδέες του ολυμπισμού.
Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κυρία Δωροθέα Κολυνδρίνη συνεχάρη τους διοργανωτές και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο την προσπάθειά τους για την ενημέρωση όλων γύρω από τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση αναβολικών για τη Νεολαία.
Ο αναπληρωτής δήμαρχος Βόλου κύριος Αναστάσιος Μπαζιάκας ζήτησε να ενημερωθεί ο Δήμος για τα χρήσιμα συμπεράσματα που θα προκύψουν από την ¨Ημερίδα¨ ώστε να έχει τη δυνατότητα να τα μεταδώσει και σε άλλους.
Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κύριος Δημήτριος Διαθεσόπουλος δήλωσε τα εξής «Η πόλη του Βόλου με τη σημερινή ¨Ημερίδα¨ δίνει μια άλλη διάσταση στον αθλητισμό. Πιο συγκεκριμένα η μεγάλη αυτή αθλητούπολη εκφράζει την αντίθεση στις δύο μάστιγες του αθλητισμού που είναι το ντόπινγκ και η εμπορευματοποίηση από την οποία ξεκίνησε αυτό». Επίσης αναφέρθηκε στο μεγάλο αριθμό διοργανώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στο Βόλο από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος.
Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος της ιστορικής ομάδας ¨Νίκης Βόλου¨, που καλλιεργεί 7 αθλήματα κύριος Στ. Φάτσης απένειμε τιμητική πλακέτα προς τον κύριο Γιώργο Κατσιμπάρδη για την πολυετή προσφορά του στο Πολιτισμό και τον Αθλητισμό.   
Στην κεντρική ομιλία του ο πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨, πρώην υφυπουργός Εσωτερικών κύριος Γιώργος Κατσιμπάρδης αναφέρθηκε πρώτα στις δύο μεγάλες κατακτήσεις των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων διευκρινίζοντας πως η μία είναι ότι παρακολουθούσαν τους αγώνες κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών που τελούνταν όλοι οι πνευματικοί άνθρωποι της Ελλάδας και η άλλη ότι για χίλια περίπου χρόνια που τελούνταν οι αγώνες αυτοί σε καμία φάση δεν δίδονταν χρήματα στους νικητές αλλά στεφάνια από αγριελιά ή δάφνη, γι΄ αυτό και οι αγώνες εκείνοι ονομάστηκαν στεφανίτες.
Συνεχίζοντας ο κύριος Κατσιμπάρδης σημείωσε ότι θα ήταν ευχής έργο να δημιουργηθεί ένας ¨μικρός ΟΗΕ για τον αθλητισμό¨ που να κατευθύνει αλλά και να ελέγχει το θέμα της άκρατης εμπορευματοποίησης και των αναβολικών. Μέχρις ότου να γίνει αυτό, είπε, η Ελληνική Πολιτεία θα μπορούσε να θεσμοθετήσει ένα ¨Όργανο Δίωξης των Αναβολικών¨ με επικεφαλής εν ενεργεία Εφέτη Δικαστή, πλαισιωμένο από αθλητιάτρους και ειδικευμένους αστυνομικούς – όπως έχει προτείνει ο ΣΕΓΑΣ – που θα μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να κατάσχει αναβολικά και να παραπέμπει στο αυτόφωρο κατόχους και χρήστες.
Ο καθηγητής Βιοχημείας της Άσκησης στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κύριος Αθανάσιος Τζιαμούρτας έκανε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πρωτόγνωρη εισήγηση: Μίλησε για το Γενετικό Ντόπινγκ, τη νέα μεγάλη μάστιγα των αναβολικών που όμως δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τις γνωστές μεθόδους αλλά χρειάζεται η ΔΟΕ και η WADA να συνεργαστούν με πανεπιστημιακούς γιατρούς και αθλητιάτρους προκειμένου να βρεθεί επιστημονικά θεμελιωμένος τρόπος για την αντιμετώπισή του καθώς το γενετικό ντόπινγκ εφαρμόζεται από κακόβουλους γιατρούς σε παιδιά πολύ μικρής ηλικίας.
Ο καρδιολόγος MD διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κύριος Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι όλες οι ουσίες αναβολικών που χρησιμοποιούνται έχουν τραγικές παρενέργειες που οδηγούν σε προσβολή καίριων οργάνων του σώματος, μπορούν δε να οδηγήσουν ακόμη και στο θάνατο. Συνεχίζοντας ανέφερε περιστατικά τέτοιων καταστάσεων και παρουσίασε διαφάνειες με χαρακτηριστικές περιπτώσεις αθλητριών και αθλητών που έχουν προσβληθεί από τη χρήση αναβολικών.
Ο γιατρός της ΚΟΕ, πρόεδρος της Ιατρικής Επιτροπής της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Υγρού Στίβου (LEN), πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Δειγματοληπτών του ΕΣΚΑΝ κύριος Κυριάκος Νανούσης αναφέρθηκε στον αγώνα που κάνει η ΚΟΕ για την προστασία των κολυμβητριών και κολυμβητών από το ντόπινγκ και τόνισε τα οικονομικά οφέλη που έχουν οι χορηγοί αναβολικών, αθλητές και αθλήτριες αλλά και Εθνικές Ομοσπονδίες από την εμπορευματοποίηση του αθλητισμού. Παράλληλα κατήγγειλε τα προνόμια που έχει θεσπίσει η Πολιτεία για όσους κατακτούν πρώτες νίκες, τις ευθύνες που έχουν ορισμένοι προπονητές που δεν ελέγχουν τους αθλητές τους και δεν τους διδάσκουν για τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση αναβολικών. Στο επίλογό του ο κ. Νανούσης τόνισε με έμφαση ότι πρέπει να παλέψουμε όλοι έτσι ώστε όσοι αθλούνται, σε υψηλό κυρίως επίπεδο, να μην καταφεύγουν στις αναβολικές ουσίες που μπορούν να τους οδηγήσουν ακόμη και στο θάνατο.
Ο γενικός γραμματέας της ΕΑΣ  ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και πρόεδρος της ¨Νίκης Βόλου¨ κύριος Στέργιος Φάτσης υπογράμμισε ότι το υψηλότερο αγαθό του ανθρώπου είναι η υγεία του και είναι λυπηρό αθλήτριες και αθλητές που διαθέτουν πολύ χρόνο για να ενδυναμώνουν σωματικά, να κάνουν χρήση αναβολικών με συνέπεια να αρρωσταίνουν ή και να πεθαίνουν. Στη συνέχεια πρότεινε τη θέσπιση πιο αυστηρών νόμων για την εξάλειψη της εμπορευματοποίησης, την ισότιμη προβολή όλων των αθλημάτων και την μεγαλύτερη υποστήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
Τέλος ο τεχνικός σύμβουλος Κολύμβησης, μέλος ΕΕΔΙΠ ΤΕΦΑΑ Αθηνών, πρώην ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης κύριος Μάρκος Μανταλούφας είπε ότι πρώτο ¨ανάχωμα¨ στη χρήση αναβολικών οφείλουν να είναι οι προπονητές, ανέφερε δε ότι η χρήση του ντόπινγκ ουσιαστικά οδηγεί στην κλοπή διακρίσεων, γεγονός που είναι πέρα και έξω από τις μεγάλες αξίες και ιδέες του ολυμπισμού.     





«
Next
Νεότερη ανάρτηση
»
Previous
Παλαιότερη Ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Leave a Reply